Özel Arama

Kurabiye

KITIR KURABIYE
Malzemeler:
- 1 çubuk tereyağı veya margarin (125gr)- 3/4 su bardağı şeker- 1 bardaktan biraz fazla un- bir paket den az vanilya- 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yağı krem gibi olana dek çırpın.
Sekerin yarısını ilave edip kabarıp hafif krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin.
Un, vanilya ve cevizi ekleyip karıştırın. Çok yağlı ise biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Hafif yağlanmış tepsiye tatlı kaşığı ile alıp elinizle kaşıktan alırken yuvarlak şekil verip tepsiye aralıklı yerleştirin.
Çatalla hafif bastırıp düzleştirin.
300F (150C) dereceli fırında altın sarısı gibi kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin. (20 dakikada kızarmaya başlamışsa fırının ısısı biraz daha arttırın.
Fırından çıkınca tepsiden alıp üstüne kalan toz şekeri serpiştirip soğumaya bırakın. Veya isterseniz ılındıktan sonra pudra şekerine batırabilirsiniz.


SUSAMLI KURABİYE


1PAKET YUMUŞAK MARGARİN1KÜÇÜK BOY SU BARDAĞI KAVRULMAMIŞ SUSAM1 PAKET KABARTMA TOZU5 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKER3 KÜÇÜK BOY SUBARDAĞI UN
KARIŞTIRMA KABINA YAĞ,ŞEKER,UN,KABARTMA TOZU KONUR.SUSAM-LAR TEFLON TAVADA DEVAMLI KARIŞTIRARAK KAVRULUR VE SICAK SICAK DİĞER MALZEMELERE İLAVE EDİLİP YOĞRULUR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPILIP TEPSİYE DİZİLİR 180 DERECEDE PEMBE OLANA KADAR PİŞİRİLİR.ÖZELLİKLE KAHVE YANINDA ÇOK YAKIŞIR.

SUSAMLI KURABİYE 2
1.5 su bardagi susam1 paket margarin3.5 su bardagi un1.5 su bardagi pudra sekeri1 paket kabartma tozu1 tutam tarcinüzerine;pudra sekeri
ilk once yagsiz bir tavada susamlari kavuruyoruz,o esnada oda sicakliginda beklemis margarini;un,pudra sekeri,tarcin,kabartma tozuna ilave edip yogurmaya basliyoruz,kavrulan susamlari da kivamin icine ekleyip karistiriyor ve diledigimiz gibi sekillendirip,firin tepsimize dizip,onceden 200 dereceye ayarlamis oldugumuz firina koyuyoruz.
MALZEMELER
250 gr margarin1 çay bardağı susam2 çay bardağı pudra şekeri6 çay bardağı un1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurduktan sonra elinizle yuvarlayarak susama bulayın ve 150 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.


Marmelatlı Düğme Kurabiye

Malzemeler:

½ Bardaktan biraz fazla sana 3.5 Yemek kaşığı pudra şekeri, 2 adet Yumurta 1 Paket vanilya, 1 Limon kabuğu rendesiMarmelat
HazırlanışıPudra şekeri, sana yağı, vanilya, limon kabuğu rendesi ve 2 yumurtanın sarısını, un ile karıştırarak yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp ortalarını çukurlaştırılarak marmelatı koyun. Üzerine yumurta akını sürülerek pişiriniz.
İki renkli kurabiye
Malzemeler3.5 Su bardağı un 175 Gr. Margarin 1 Su bardağı pudra şekeri 2 Yemek kaşığı kakao 1 Paket Vanilya1 Paket Kabartma tozu 1 Limon kabuğu rendesi 2 Yumurta
YapılışıOda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ile pudra şekeri kıvam haline getirilip kakao dışındaki tüm malzemeler karışıma ilave edilerek hamur yapılır. 2 parçaya bölünen hamurun bir parçasına kakao ilave edilir. Her iki hamur dikdörtgen açılıp üst üstte konularak rulo yapılır. 2 saat buzdolabında bekletilen rulo bir ip yardımı ile ince dilimler halinde kesilerek orta dereceli fırında ( 160 derece ) pembeleşinceye kadar pişirilir.

Susamlı Kurabiye:
Malzemeler150 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış) 1 çay bardağı sıvıyağ1 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta (sarısı içine, akı üzerine) 1,5 çay bardağı pudra şekeri1 paket kabartma tozu 2 su bardağı nişasta 2 su bardağı un 1 çay bardağı susam
Yapılışı :

1) Unu, nişastayı, pudra şekerini ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyin.
Ayrı bir kapta yumurta sarısını, yoğurdu, tereyağını ve sıvıyağını karıştırın.
Üzerine, elediğiniz kuru malzemeyi ilave edin. Hepsini güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur oluyor. ( Ölçüleriniz biraz büyükse birazcık daha sert olabilir).

2) Tepsinizi margarin ile yağlayıp unlayın(fala unu silkeleyin). İsterseniz yağlı kağıt da serebilirsiniz. Tabii bu durumda tepsiyi yağlamanız ya da unlamanız gerekmiyor =)

3) Yumurta akını yemek tabağında çırpın. Susamlarınızı da düz bir tepsiye alın.

4) Hamurdan ceviz kadar parçalar alıp yuvarlacık yapın =) Önce yumurta akına sonra da susama güzelce bulayıp tepsiye dizin.. Yuvarladığınız hamurları düz bir tabağa, tabak dolana kadar dizip, sonra yumurta akına ve susama bulayabilirsiniz. Her seferinde tek tek bu işlemleri yapmak hamura yumurta akı ve susamın bolca karışması anlamına geliyor.

NOT : Eğer isterseniz bu kurabiyeye portakal kabuğu/fındık veya daha farklı malzemeler de ilave ederek farklı tatlar elde edebilirsiniz ;

0 comments:

Yorum Gönder

Google Gruplar
cevatoz grubuna kayıt ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et
 

My Blog List

Recommended Gadget

  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
-= Karadeniz Toplist =- Tags:Rize ikizdere resimler müzik şiir mp3 hikaye fıkra şehitlerimiz çay likapa(yaban mersini) resimler doğa resimleri ilizyon resimler komik resimler çiçek gül resimleri eski paralarımız bal böğürtlen eğlence mp3 YouTube video Видео - Помой себя сам Teknoloji haber gazeteler dantel Dowloand canlı tv oyunlar Animasyon e-kart şans oyunları süper Lig Rizespor Trabzonspor Fenerbahçe Beşiktaş Turksat Frekans Listesi T.C. Kimlik No İkizdere köyleri turizm msn c-box döviz kurları

yerelma.com Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by yerelma.com2005-2012Metin Çelik