Özel Arama

YÖRESEL HABERLER

LAZBOARD, SNOWBOARD'U GEÇTİ!

Rize'nin İkizdere İlçesi Meşe Köyü'nde Rize Belediyesi ve Redbull İşbirliğiyle Düzenlenen Yarışmada, Köylülerden oluşan 'Lazbord'cu kayakçılar profesyonel Snowbordcuları mağlup etti.

Redbull ve Rize Belediyesi tarafından organize edilen yarışmada, Meşe köyünde 150 yıla yakındır tahtayla kayak yapan köy sakinleri ve dünyanın çeşitli yerlerinden Rize'ye gelen profesyonel snowbordcular yarıştı. Profesyonel snowbordcuların özel kayak sörf tahtaları ve elbiselerinin yanında, çam ağacından yapılmış kayak tahtaları ile kara lastikli ve çizmeli lazborcular ilginç bir görüntü oluşturdu. Lazbordun snowbordun atası olduğunu iddia eden Meşe Köylü kayakçılar ile profesyonel kayakçılar arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. 3 etap olarak gerçekleşen yarışmada lazbordcular, snowbordcular karşısında 14-11 galip geldi. Sert geçen yarışlar sırasında dengesini kaybederek düşen iki sporcu hafif şekilde yaralandı. Yarışma sonrası düzenlenen törende 1. gelen lazbordculara Rize Valisi Kasım Esen tarafından çeşitli hediyeler verildi. Yarışları izlemek için dondurucu soğuğa rağmen Meşe köyünde toplanan sporseverler, çalan kemençe eşliğinde horon oynayarak ısındı.





Snowboard ile Üzme (kayma) tahtası:

Snowboard ile Meşe köylülerin, üzme (kayma) tahtası bir birlerine çok benziyor. Snowboard, yaklaşık 2 metre uzunluğunda ve üzerinde kayakçının ayağını takacağı 2 ayaklıktan oluşuyor. Sporcu vücudunu kullanarak snowboarda yön veriyor ve hızını ayarlıyor.
Üzme (kayma) tahtası, yaklaşık bir buçuk metre uzunluğunda ve üzerinde ayak basacak iki yer olan tahtadan yapılmış bir alet. Tahtanın ucu oval şekilde. Kayacak olan kişi tahtanın ucuna bağlanan ipi bir eliyle tutuyor ve kendisine doğru çekiyor. Bu şekilde hem tahtanın kara saplanmasını önlüyor hem de hızını ayarlıyor. Diğer eline aldığı bir çubuk ve vücudunu kullanarak ta tahtaya yön veriyor. kaynak: çaytv
















0 comments:

Yorum Gönder

Google Gruplar
cevatoz grubuna kayıt ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et
 

My Blog List

Recommended Gadget

  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
-= Karadeniz Toplist =- Tags:Rize ikizdere resimler müzik şiir mp3 hikaye fıkra şehitlerimiz çay likapa(yaban mersini) resimler doğa resimleri ilizyon resimler komik resimler çiçek gül resimleri eski paralarımız bal böğürtlen eğlence mp3 YouTube video Видео - Помой себя сам Teknoloji haber gazeteler dantel Dowloand canlı tv oyunlar Animasyon e-kart şans oyunları süper Lig Rizespor Trabzonspor Fenerbahçe Beşiktaş Turksat Frekans Listesi T.C. Kimlik No İkizdere köyleri turizm msn c-box döviz kurları

yerelma.com Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by yerelma.com2005-2012Metin Çelik